In opdracht van schoffelstudent.nl en het Leger des Heils aan de Livingstonelaan te Gouda heb ik een ontwerp voor hun buitenruimte mogen maken. Er is gekozen voor een indeling van de tuin die overeenkomt met de architectuur van het gebouw. De bewoners kunnen de tuin, die grenst aan de openbare ruimte gebruiken als volkstuin. Hierdoor is het niet alleen een kijktuin, maar ook een ontmoetings- en ontdekkingsplek van de bewoners.

In de tuin staan verhoogde groentevakken van hardhout, die benadrukt zijn door een serie hardhouten zitdoosjes, op maat voor dit project ontworpen.  Aan de straatzijde vormen blokhagen een informele transparante scheiding tussen openbaar en privé. De bestaande bomen zijn gehandhaafd omdat het de tuin een volgroeid beeld geeft.

locatie Livingstonelaan – Gouda | projecttype tuin en volkstuin | opdrachtgever Leger des Heils | jaar 2014 | oppervlakte 500 m2 | status opgeleverd