Voor onze eigen tuin in Gouda hebben we een tuinschuur ontworpen als een overdekte tuinkast. Wij hebben een achtertuin op het noorden en wilden naast een opbergplek ook de vroege zon kunnen opvangen in de achtertuin. Omdat onze achtertuin grenst aan een tennisbaan, willen we deze zomerse sferen binnen blijven halen. Kortom we wilden geen dichtgezette achtertuin die opgesloten wordt tussen gevels, schuttingen en hagen.

We hebben een tuinkast bedacht met een overkappend element zodat in de winter fietsen droog kunnen staan. De hoogte van deze overkapping is zo afgestemd dat we de vroege zon over ons huis achter in de tuin kunnen opvangen. Door een opening onder de dakrand is er contact met de tennisbaan zowel qua geluid als beplanting. Hierdoor is het tuinhuis juist een middelpunt geworden tussen de poort en het huis.

De tuinkast is onderheid door middel van schroefpalen waarna er een betonrand rondom onder de basisconstructie gemaakt is. Daarop is een basisconstructie van vurenhouten balken gesteld. De buitenbekleding is van ruwe lariks planken in 3 breedtematen. Op de EPDM-dakbedekking met opstaande randen is ruimte gereserveerd voor een groen dak. De dakrandafwerking is een zinken kraaldeel.

Meer foto’s van het eindresultaat zullen volgen. Bent u ook op zoek naar een maatwerk tuinkast, tuinhuis of overkapping? Hiervoor kunt u contact opnemen met Sandschap.

 

keywords: tuinkast, tuinhuis, berging, overkapping, prieel, veranda