Het historische vestingsstadje Tholen heeft nog 2 molens. Van korenmolen de Verwachting zijn sinds 1930 de kap met wieken verwijderd. Sinds 1967 werd er niet meer gemaald en werd de molen enige jaren later verbouwd tot woning. In 2008 is de restauratie van de gehele molen gestart en deze werd feestelijk geopend in 2009. Op dit moment wordt de molen weer gebruikt en vormt deze een toeristische trekpleister.

Voor het tuinontwerp is er voor gekozen deze bijzondere molen centraal te laten staan in de inrichting. Vanuit het hart van de molen is een cirkelpatroon opgebouwd uit radialen van gebakken klinkers en portugese granietkeitjes. Afgewisseld met lage wintergroene buxushaagjes is er een informele tuin gemaakt die zowel voor de bewoners als door de bezoekers te gebruiken is. Daarnaast is er bijzondere aandacht geweest voor het ontwerpen van de schutting met poort rondom. In overleg met de gemeente zijn een tweetal parkeerplaatsen opgenomen in het ontwerp zodat de radiaalstructuur zelfs iets op de openbare ruimte doorloopt. De molen vormt een letterlijk hoogtepunt in Tholen!

locatie Vlasmarkt – Tholen | projecttype tuin | opdrachtgever particulier | jaar 2009-2010 | oppervlakte 250 m2 | status opgeleverd