inpassing erf Centrum Psychocreatief | Slootweg Zoetermeer

 

In opdracht van Centrum Psychocreatief heeft Sandschap een studie gemaakt voor de inrichting en inpassing van het erf aan de Slootweg te Zoetermeer. Doel van de studie was een positief welstandsbesluit te verkrijgen om zo over te gaan tot ontwikkeling van het Centrum aan de Slootweg.

Bij de werkzaamheden van Centrum Psychocreatief maakt men waar mogelijk en geïndiceerd, gebruik van paarden. Deze paarden leven in een kudde van 5 op het Centrum. Deze paarden leven, voor zover mogelijk, in een natuurgetrouwe omgeving: ze leven in een groep, hebben altijd toegang tot eten, worden niet gebruikt voor paardrijden en gedrag wordt geaccepteerd.

Dit is de basis geweest voor het ruimtelijk concept. Hoe breng je, in deze landelijke context aan de rand van het Groene Hart, op gepaste wijze nieuwe bebouwing aan? Wij stellen een integratie voor van gebouw, gebruik en landschap. Geen losse gebouwen maar één gecombineerde boerenschuur voor woning, bedrijfsgebouw, loods en schuilplaats voor paarden. Een schuur waarin binnen en buiten met elkaar verweven kunnen worden zodat de paarden aan de ontbijttafel kunnen staan.

3d visualisatie in samenwerking met Anytomany

locatie Slootweg – Zoetermeer| projecttype erf en tuin | opdrachtgever Centrum Psychocreatief | jaar 2014 | oppervlakte ca 0,9 ha | status: visie